Higiena i toksykologia żywności

Food hygene and toxicology

2020L

Kod przedmiotu1143S1-HITZ
Punkty ECTS 4,5
Typ zajęć
Przedmioty wprowadzające
Wymagania wstępne
Opis ćwiczeń
Opis wykładów
Cel kształcenia
Literatura podstawowa1) Brandys J., "Toksykologia wybrane zagadnienia" , Wyd. U. Jagiellońskiego Kraków, 1999 2) Brzozowska A., "Toksykologia Żywności.", Wyd. SGGW Warszawa, 2004 3) Seńczuk W., "Toksykologia Współczesna", Wyd. Lek. PZWL Warszawa, 2006 4) Piotrowski J.K., "Podstawy toksykologii.", Wyd. Nauk-Techn, Warszawa, 2006 5) Skrabka-Błotnicka T., "Higiena żywności.", Wyd. Akad. Ekonom. Wrocław, 2001
Literatura uzupełniająca
Uwagi