Towaroznawstwo produktów roślinnych

Commodity Science of Plant Products

2021L

Kod przedmiotu1143S1-TPR
Punkty ECTS 3
Typ zajęć
Przedmioty wprowadzające
Wymagania wstępne
Opis ćwiczeń
Opis wykładów
Cel kształcenia
Literatura podstawowa1) Świderski F. (red.), Żywność wygodna i żywność funkcjonalna -(dodruk - PWN); wyd. 3, uaktualnione, WNT, Warszawa, 2018 2) Świderski F. Waszkiewicz-Robak B. (red.), Towaroznawstwo żywności przetworzonej - z elementami technologii, SGGW, Warszawa, 2010 3) Świetlikowska K. (red.), Surowce spożywcze pochodzenia roślinnego, SGGW, Warszawa, 2006 4) Czapski J., Górecka D. (red.), Żywność prozdrowotna - składniki i technologia, Uniwersytet Przyrodniczy, Poznań, 2014
Literatura uzupełniająca
Uwagi